

אודות מרכז איי-קאט
MAKE THE IMPOSSIBLE POSSIBLE

אמרתם איי-קאט, אמרתם שותפות. מרכז איי-קאט הוא מרכז קהילתי אזורי לתושבי עכו והגליל המערבי, והוא שונה מכל מה שהכרתם: הוא מחבר בין עולמות שונים ומטרות זהות. המחויבות שלנו נובעת מרצוננו לתמוך בקהילה ולהעניק את הטוב ביותר, גם למי שאין בידיו אמצעים כלכליים. תלמידנו זוכים במלגות חלקיות ומלאות ואנחנו גאים לספר, שהלימודים באיי-קאט הם חוויה משנת חיים.
אצלנו אין תלמידים חלשים כי אנחנו מאמינים בכוחם של כל התלמידים, צעירים ומבוגרים, גברים ונשים, ערבים ויהודים, למצות את כישוריהם בסביבה האסתטית והנעימה שאנו מציעים להם. אנו פועלים בשני מסלולים: מסלול לבני נוער, ומסלול למבוגרים מעל גיל 18. תלמידי חטיבות ביניים ותיכון נחשפים לשלל חוגי העשרה, עוברים התנסות מעשית כשלרשותם עומד ציוד טכנולוגי מהמתקדמים בעולם, ומרחיבים את עולמם החברתי והתרבותי.
תלמידינו המבוגרים נהנים מהכשרה מקצועית איכותית בתחומים נדרשים באזור, במטרה ליצור לעצמם מקור פרנסה או להגדיל את הכנסתם. פירות ההשקעה ניכרים בכל רחבי הגליל המערבי: הודות להכשרה המקצועית באיי-קאט, בוגרינו שיפרו באופן משמעותי את מצבם הכלכלי. מלבד הקורסים נעשית במרכז פעילות קהילתית תרבותית: מוצגות בו תערוכות מתחלפות של אמנים יהודים וערבים, ונערכים בו כנסים של גופים הקרובים לאיי-קאט בתפישת עולמם.
איי-קאט הוא מרכז ראשון מסוגו בארץ שהוקם על פי המודל האמריקאי המוצלח MBC – Manchester Bidwell Corporation, במטרה לקדם אוכלוסיות מוחלשות ומעורבות. את המודל יצר ביל סטריקלנד בסוף שנות ה-50, ועליו ביסס את מרכזי ההכשרה הפועלים מאז בכל רחבי ארה"ב. איי-קאט הוקם בישראל ע"י עמותת ניקאט (מלכ"ר) ביזמתו של מארק פרנק, ממייסדי המקום; הותאם לצרכי האוכלוסייה המגוונת של הגליל המערבי והחל לפעול בעכו בשנת 2016.
מדוע נבחרו עכו וצפון ישראל ?
המרקם האנושי והתמהיל התרבותי והאתני של עכו, והיותה עיר פריפריאלית המשלבת אוכלוסיות מעורבות ממעמד סוציואקונומי משתנה, הם שסימנו את העיר כמתאימה ביותר להקמת מרכז איי-קאט. הפעילות שלנו מייצרת בעיר ובצפון ישראל בסיס לחברה משותפת המקדמת ערכים של סובלנות, סולידריות ומעורבות חברתית.
